Missio ja arvot

Missiomme jo vuodesta 1984, on ollut valmistaa Uniquu-vuodevaatteita Suomessa, joiden elinkaarihinta jää mahdollisimman edulliseksi ostajalleen.

KIERTOTALOUS, VASTUULLISUUS, KOTIMAISUUS, LAATU JA TURVALLISUUS!

Näitä arvoja noudattaen, säästämme luonnonvaroja valmistamalla tuotteita, jotka on tehty vastuullisesti kestämään. Yksi tärkeimmistä arvoistamme onkin luonto ja halu säästää sitä jälkipolvillemme. Tästä syystä tuotesuunnittelumme peruskivenä on hävikin minimoiminen. Näin olemme onnistuneet erinomaisesti noudattamaan kiertotalouden periaatteita. Vormu käyttää myös mm. uusiutuvilla energialähteillä tuotettua sähköä ja olemme olleet mukana Hiilineutraali Suomi, Hinku-hankkeessa, jo vuodesta 2014 lähtien.

Tehty Suomessa

Vastuullisuus ja kotimaisuus

Vastuulliseen valmistukseemme sisältyy myös kierrätysmateriaalien käyttö aina kun se on mahdollista, sekä ylijäämän jatkojalostaminen omiin tarpeisiin sekä ulos myytäväksi. Vastuullisuuteemme sisältyy myös raaka-aineiden hankinnat Euroopan sisäisistä maista. Emme käytä riskimaissa valmistettuja raaka-aineita tuotteissamme. Meille on tärkeää, että raaka-aineiden valmistuksessa ei käytetä lapsityövoimaa, työolosuhteiden tulee olla kunnossa sekä työstä kuuluu maksaa lainsäädännön mukaiset korvaukset. Tämän vuoksi käytämme toimittajia, jotka tunnemme jo erittäin pitkältä ajalta ja luoneet näin vahvan luotettavan suhteen toisiimme. Suurimmat hankintamaat meillä on Suomi, Belgia, Espanja, Latvia, Ranska ja Saksa. Yhteistyö samojen toimittajien kanssa on kestänyt jo yli 23 vuotta, joten tunnemme toisemme hyvin ja yhteistyö on helppoa ja saumatonta.

Valitsemalla kotimaisen tuotteen, tuet ennen kaikkea kotimaista työtä, mutta samalla säästät myös luontoa. Kotimaassa valmistettu tuote on ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävä. Valitsemalla kotimaisen tuotteen autat ylläpitämään myös meille kaikille tärkeää huoltovarmuutta. Tuotteemme tulee läheltä loppukäyttäjilleen, eikä se näin ollen kuormita rahdeilla luontoa yhtään enempää kuin välttämätöntä. Kotimainen työ ja työpaikkojen säilyttäminen Raumalla on meille suuri ylpeyden aihe. Tämän vuoksi 100% tuotteistamme valmistetaan Raumalla. Muistathan että tuotteen koko elinkaari on muutakin kuin hinta. Kokonaiskustannukset koostuvat muustakin kuin hankintahinnasta. Laadulla on tässä kohtaa suuri vaikutus. Otamme mielellämme työharjoittelijoita kasvamaan kanssamme tekstiilien parissa. Toivomme että saamme tätä kautta osaavaa henkilökuntaa jatkossakin.

Laatustandardit

Arvomme koostuvat kaiken kaikkiaan korkeasta kotimaisesta laadusta, turvallisuudesta, tyytyväisistä asiakkaista, luotettavasta kumppanuudesta ja erittäin pitkistä asiakassuhteista. Useat Uniquu-tuotteet ovat Ruorimerkittyjä. Tämä tarkoittaa sitä, että tuotteet ovat laivavarustedirektiivin vaatimustenmukaisia ja niillä on MED IMO -sertifikaatti. Nro 0809-21. IMO-todistus ja MED-sertifikaatti on tarkoitettu takaamaan tuotteiden paloturvallisuus tiukimpien kansainvälisten paloturvaluokituksen mukaisesti, jolloin niitä voidaan käyttää turvallisesti merenkulussa kaikilla aluksilla, matkustaja-aluksilta kauppalaivoille.


Turvallisuus

Kokonaisuuteemme sisältyy se, että olemme alusta asti huomioineet valmistuksessa turvallisuuden, kuten myös allergiaystävällisyyden. Käytämme tuotteissamme raaka-aineita, joilla on keskieurooppalainen Öko-Tex -sertifikaatti standardin 100. Merkki myönnetään tekstiileille, joissa ei ole mm. torjunta-aine-, raskasmetalli- ja formaldehydijäämiä. Tuotteessa ei ole myöskään myrkyllisiä tai allergisoivia väriaineita. Näin ollen nämä raaka-aineet sopivat myös hyvin herkkäihoisille ja allergisille. Öko-Tex 1000 -merkki asettaa lisäksi vaatimuksia tuotantolaitoksen ympäristövaikutuksille.


Yksilöllisyys

Otamme mielellämme huomioon yksilöllisetkin tarpeenne erikoiskokoisissa tuotteissa ja valmistamme ne mittojenne ja toiveidenne mukaan. Otamme myös vastuun siitä, että saatte parhaan mahdollisen palvelun kauttamme ja pitkäaikaiset laadukkaat vuodevaatteet käyttöönne!

Jaatko kanssamme samat arvot? Valitse UniQuu, KUNnOn uni kyseessä!