Pussilakanasetti Osmo

99,00  (sis. alv 24%)

Pussialakanasetissä purjehtii Suomessa viimeiseksi rakennettu Fregatti joka rakennettiin Rauman telakalla vuonna 1869. Nukahda kauniisiin uniin karikatyyritaiteilija Teuvo Salmisen piirtämän fregatin aalloilla.

Setti sisältää pussilakanan sekä tyynyliinan. Laadukas tiiviisti kudottu perkaalipuuvilla pitää hyvin värinsä ja on kestävä sekä vastuullinen hankinta. Öko-Tex® standardoidun kankaan tiivis pinta tuntuu ihanan viileälle ihoa vasten. Tuote on kotimainen ja sopii myös allergikoille.

Fregatti Osmo, liinavaatesetti, perkaalipuuvilla

Tuotekuvaus: Myydään settinä. Pussilakana 150x210cm + tyynyliina 55x65cm.

Kangas: Kangas laadukasta 100 % perkaali puuvillaa jonka lankaluku / TC 200+. Raaka-aineet Öko-Tex® Standardin 100 mukaisia. Värit pysyvät erittäin hyvin kankaalla. Kangas ei nyppyynny. Kankaan alkuperämaa Latvia.

Malli: Pituudessa 210cm pohjassa pukemisaukko. Saumat kauniilla kapealla rullapäärmeellä. Pussilakanan alalaidassa Raumalaisen taiteilijan Teuvo Salmisen piirtämän kuva purjehtivasta fregatista.

Huolto: Pesu 60 °C. Käytä 1/3 normaalista pesuainemäärästä. Pesu väljässä vedessä. Kuivaus kuivausrummussa matalassa lämpötilassa tai ilmavassa paikassa. Älä kuivaa rutikuivaksi, vaan jätä hieman kosteaksi ja ripusta hetkeksi huoneilmaan. Mankeloi silityskuivana.

Valmistusmaa: Suomi

Osmon tarina:

Päätimme kunnianosoituksena suomalaiselle laivanrakennukselle valmistaa Vormussa perkaalipuuvilla pussilakanasetin, jota koristaa tiettävästi viimeinen Suomessa rakennettu fregatti, Osmo.

Fregatti Osmo valmistui Raumalla 1869, suurimpana siihen mennessä Raumalla rakennetuista laivoista. Osmo oli valtameripurjehtija ja kävi heti ensimmäisillä matkoillaan Burmassa asti. Valmistuessaan se takiloitiin fregatiksi ja maalattiin valkoiseksi. Osmo oli puurakenteiseksi purjelaivaksi aivan poikkeuksellisen pitkäikäinen, ja se purjehti 1920-luvulle asti. Laivasta oli ajateltu tehdä Suomen ensimmäinen museopurjelaiva, ja Helsingin yliopiston satakuntalainen osakunta osti laivan tätä tarkoitusta varten. Sijoituspaikaksi suunniteltiin Seurasaaren ulkomuseon rantaa Helsingistä.

Osmo vietiin Uudenkaupungin telakalle kunnostettavaksi, mutta lopulta museoinnista ei kuitenkaan tullut mitään. Laiva vaurioitui myrskyssä niin pahasti, että vuonna 1941 se päätettiin romuttaa. Raumalainen karikatyyritaiteilija Teuvo Salminen löysi vuonna 1965 Pyhärannasta, autiotalosta, postikortin, jossa oli kuva Fregatti Osmosta. Hän teki tuolloin Heinolan seminaarissa historiatutkimusta kotiseudustaan. Aiheena oli Rauman merenkulku ja purjelaivat. Niinpä hän piirsi löytämästään postikortista isomman piirrostaulun, joka koristaa nyt pussilakanaa ja kuljettaa nukkujan Osmon matkassa maailman merille.

Kotimainen ja Allergiaystävällinen. Liinavaatteet valmistetaan Raumalla omalla tehtaallamme. Valmistamme pyynnöstä myös erikoiskokoja / -pituuksia, kysy lisää vormu@vormu.fi

Katso myös aluslakana valikoimamme!