Kuvaus
Fregatti Osmo, perkaali liinavaatesetti
Tuotekuvaus
Raaka-aineet Öko-Tex® Standardin 100 mukaisia.
Kangas: Osmo Fregatti liinavaatesetti laadukasta 100 % perkaali puuvillaa. TC 200 +
Laatu: Laadukkaan lakanakankaan tunnistat lankaluvusta neliötuumalla, joka ilmoitetaan TC-lukuna.
Lyhenne TC = Thread count. Huomaa, että heikoimmissa ja edullisemmissa lakanoissa tämä TC-luku jää usein ilmoittamatta. Mikäli tietoa ei näy, kysy se rohkeasti ennen ostopäätöstä, varsinkin jos et pääse tunnustelemaan kangasta etukäteen.
Peruslakanakankassa lankaluku on n 120. Tätä suurempi luku kertoo aina kankaan paremmasta laadusta. Mitä enemmän lankoja on loimen ja kuteen suuntaan neliötuumalla, sen parempi kangas on kyseessä.
TC:n ollessa yli 140 on kyseessä jo laadukas kangas. Yli 200 tarkoittaa perkaalia (percale), joka on erittäin hienoa ja ohutta lankaa. TC-luvun ollessa yli 300, kyseessä on harvinaisempi, hyvin korkea laatuinen perkaali.
Kankaan laadusta kertoo myös se, miten tiiviisti kangas on kudottu. Tiivis pinta hylkii pölyä ja se tuntuu iholle ihanan viileälle. Kankaan paino ei kerro laadusta niin paljon kuin lankamäärä. Painava kangas voi olla paksusta langasta ja löyhästi kudottua. Laadun tekee langan hienous ja lankamäärä.
Alkuperämaa: Latvia
Malli: Värit pysyvät erittäin hyvin kankaalla. Kangas ei nyppyynny. Pituudessa 210cm pohjassa pukemisaukko. Saumat kauniilla kapealla rullapäärmeellä. Pussilakanan alalaidassa Raumalaisen taiteilijan Teuvo Salmisen piirtämän kuva purjehtivasta fregatista.
Päätimme kunnianosoituksena suomalaiselle laivanrakennukselle valmistaa Vormussa perkaalipuuvilla pussilakanasetin, jota koristaa tiettävästi viimeinen Suomessa rakennettu fregatti, Osmo.
Fregatti Osmo valmistui Raumalla 1869, suurimpana siihen mennessä Raumalla rakennetuista laivoista. Osmo oli valtameripurjehtija ja kävi heti ensimmäisillä matkoillaan Burmassa asti. Valmistuessaan se takiloitiin fregatiksi ja maalattiin valkoiseksi. Osmo oli puurakenteiseksi purjelaivaksi aivan poikkeuksellisen pitkäikäinen, ja se purjehti 1920-luvulle asti. Laivasta oli ajateltu tehdä Suomen ensimmäinen museopurjelaiva, ja Helsingin yliopiston satakuntalainen osakunta osti laivan tätä tarkoitusta varten. Sijoituspaikaksi suunniteltiin Seurasaaren ulkomuseon rantaa Helsingistä.
Osmo vietiin Uudenkaupungin telakalle kunnostettavaksi, mutta lopulta museoinnista ei kuitenkaan tullut mitään. Laiva vaurioitui myrskyssä niin pahasti, että vuonna 1941 se päätettiin romuttaa. Raumalainen karikatyyritaiteilija Teuvo Salminen löysi vuonna 1965 Pyhärannasta, autiotalosta, postikortin, jossa oli kuva Fregatti Osmosta. Hän teki tuolloin Heinolan seminaarissa historiatutkimusta kotiseudustaan. Aiheena oli Rauman merenkulku ja purjelaivat. Niinpä hän piirsi löytämästään postikortista isomman piirrostaulun, joka koristaa nyt pussilakanaa ja kuljettaa nukkujan Osmon matkassa maailman merille.
Ohje: Myydään settinä. Pussilakana 150×210 + 55×65 tyynyliina.
Huolto: Pesu 60 °C, kuivausrumpukuivaus matalassa lämpötilassa sallittu. Käytä 1/3 normaalista pesuainemäärästä. Pesu väljässä vedessä. Kuivaus kuivausrummussa matalassa lämpötilassa tai ilmavassa paikassa. Älä kuivaa rutikuivaksi, vaan jätä hieman kosteaksi ja ripusta hetkeksi huoneilmaan.
Mankeloi silityskuivana.
Kotimainen ja Allergiaystävällinen. Liinavaatteet valmistetaan Raumalla omalla tehtaallamme. Valmistamme pyynnöstä myös erikoiskokoja / -pituuksia, kysy lisää vormu@vormu.fi
Kts. Kauppa / Aluslakanat.